Alergiile pisicilor

Alergiile pisicilor

Este binecunoscut faptul că pisicile pot fi cauza unor alergii la oameni, dar că şi acestea sunt alergice poate părea greau de crezut. Din păcate, pisicile pot dezvolta astfel de probleme de sănătate, de corecta dignosticare şi rapidul tratament depinzând de multe ori viaţa lor. Iată care sunt cele mai comune tipuri de alergii pe care le pot dezvoltă pisicile:

  • Alergiile cauzate de mâncare – hrana pisicilor trebuie adaptată în funcţie de vârstă şi tiparele de comportament alimentar ale acestora. Pentru a nu avea probleme cu alimentaţia pisicii testează tipurile de carne pe care i le oferi. În cazul în care pisica are problem stomacale şi prezintă mâncărimi la nivelul pielii înseamnă că este alergică la acel tip de carne.
  • Alergiile cauzate de diverse substanţe – pisica este un animal care este foarte curios, ceea ce o poate aduce în situaţia de a intra în contact cu diverse tipuri de substanţe. Manifestaţiile la nivelul pielii sub formă de mâncărimi şi iritaţii sunt un semn clar că aceasta a intrat în contact cu astfel de substanţe.
  • Alergiile cauzate de insecte – înţepăturile anumitor insecte se pot manifestă prin iritaţii puternice şi, în anumite cazuri, excoriaţii ale acesteia.

Îngrijeşte-te de pisica ta şi încearcă să limitezi apariţia unor astfel de alergii pentru a avea o pisică mereu în formă!