Cât de dese trebuie să fie vizitele la veterinar atunci când ai o pisică?

Cât de dese trebuie să fie vizitele la veterinar atunci când ai o pisică?

Pisicile sunt nişte animale jucăuşe şi vioaie, atât timp cât beneficiază de toate condiţiile pentru a se simţi bine. În momentul în care se constată o schimbare în comportamentul lor trebuie să se investigheze cauza. De multe ori nu motivele de ordin medical necesită intervenţia veterinarului, ci cele de natură emoţională.

Pisicile urmează o rutină bine stabilită, care atunci când este perturbată în vreun fel generează o schimbare totală de comportament. De aceea, pentru a se preveni apariţia unor astfel de probleme este indicat ca pisica să beneficieze de tot ceea ce-i face plăcere. Vizitele la medical veterinar trebuie făcute trimestrial şi semestrial, în mod obligatoriu. Starea de sănătate a pisicii trebuie verificată cât mai temeinic atunci când se efectuează vizita.

Desigur, unul dintre motivele îndesirii vizitelor la veterinar îl va constitui eventualele probleme de sănătate ale aceştia. Şi, bineînţeles, administrarea vaccinurilor obligatorii pentru menţinerea unei condiţii de sănătate perfecte. Pisica trebuie să beneficieze de întreaga atenţie a stăpânului, iar întocmirea unui plan bun de prevenire a apariţiei bolilor se realizează numai cu ajutorul veterinarului. Aşa că poţi solicita o vizită la domiciliu atunci când este nevoie, dacă nu doreşti să te deplasezi la cabinet.