Cât de sigur este să ai o pisică atunci când ai copii în casă?

Cât de sigur este să ai o pisică atunci când ai copii în casă?

Pisica trebuie tratată întotdeauna ca un membru al familiei. Aceasta are un statut special, ceea ce înseamnă că venirea pe lume a unui copil nu trebuie să o afecteze. Trebuie ştiut de la bun început cum să se manevreze relaţia dintre copil şi pisică şi care sunt limitele admise. Pisica nu este periculoasă pentru sănătatea copilului, mai ales dacă aceasta este frecvent dusă la veterinar.

Părul de pisică nu este dăunător, ci saliva acesteia. De aceea, toaletarea corespunzătoare şi îngrijirea părului pisicii te va scuti de această problemă. Relaţia dintre cei doi trebuie supravegheată în primii ani, până când pisica o să tolereze acest nou membru. Întreţinerea curăţeniei din litieră, stabilirea unui perimetru clar de joacă pentru pisică şi menţinerea unui nivel de interacţiune la fel ca înainte ajuta foarte mult.

Pisica nu trebuie să aibă acces în camera copilului în primul an de viaţă, iar după aceea contactul trebuie monitorizat. Atât timp cât pisica nu iese din rutina ei (mâncare, joacă, atenţie, etc.) relaţia cu copilul o să fie una foarte bună. Mai târziu, atunci când copilul a crescut, acesta trebuie învăţat cum să se comporte cu pisica, care sunt limitele şi împreună se pot juca şi distra în voie.