De ce nu mănâncă pisica?

De ce nu mănâncă pisica?

Lipsa poftei de mâncare în cazul pisicilor trebuie tratată cu deosebită atenţie. Cauzele apariţei sunt multiple, de la instalarea unei boli şi până la cele de natură emoţională. Pisicile sunt nişte animale sensibile, de aceea lipsa poftei de mâncare poate fi un motiv de alamare a stăpânului.

Iată care sunt unele dintre cele mai frecvente motive care conduc la lipsa poftei de mâncare la pisicuţe.

  • Probleme ale sistemului digestiv – printre motivele care taie apetitul se numără constipaţia, diareea, deranjamentele temporare ale stomacului, anorexia, infecţiile, prezenţa paraziţilor în intestine;
  • Probleme ale altor organe interne – rinichii şi ficatul pot cauza apariţia acestei probleme la pisici;
  • Disconfort post-traumatic – în cazul în care pisica a trecut printr-o perioadă mai traumatică va fi lipsită de apetit şi nu va mânca pentru o perioadă.
  • Stresul şi condiţiile de vreme – pisicile sunt influenţate de aceste cauze foarte uşor, iar rezultatul este pierderea poftei de mâncare;
  • Cauze externe – în această categorie se numără vasele din care mănâncă pisica, hrana care nu este proaspătă, ieşirea din rutina zilnică.

În funcţie de gravitatea problemei (cauza persistă mai mult de 1-2 zile) pisica trebuie dusă la medical veterinar spre a fi examinată. Cu un tratament adecvat şi cauza înlăturată, pisica va fi din nou voioasă, jucăuşă şi cu un apetit pe măsură!