Cum să-ţi răsfeţi noua pisicuţă!

Cum să-ţi răsfeţi noua pisicuţă!

În momentul în care te-ai decis pentru adopţia unei pisici trebuie să ştii că vei avea un nou membru în familia ta. Pentru a te bucura de o pisică tot timpul vioaie şi pusă pe joacă nu uita să te îngrijeşti să nu-i lipsească nimic. De la jucării şi accesorii şi până la litieră, obiecte de ascuţit unghiile şi mâncare, noua ta pisică trebuie tratată ca o regină.

În funcţie de stadiul de dezvoltare (pisicuţă sau adult), aceasta are anumite nevoi şi numai tu i-le poţi satisface. În cazul unei pisici adulte, aceasta are o anumită rutină (informează-te de la fostul stăpân despre ceea ce-i place şi oferă-i acesteia exact ceea ce are nevoie). În cazul unei pisici aflate la începutul vieţii, situaţia se schimbă, fiindcă tu o poţi ghida în ceea ce are nevoie.

Cumpără-i mâncare de calitate, adaptată vârstei sale, care să-i asigure aportul caloric necesar zilnic. Pisicile sunt foarte mofturoase, aşa că asigură-te că nu-i lipsesc vasele de mâncare şi pentru apă. Acestea trebuie să fie special concepute pentru acest gen de animăluţe şi să nu-i cauzeze probleme de sănătate (evită materialele din plastic, cele care conţin plumb sau sunt de esenţă moale).

Litiera sau cutia cu nisip (pentru nevoi) este foarte importantă, aşa că alege una care să aibă dimensiuni potrivite pentru pisica ta. Nu trebuie să-i lipsească jucăriile, obiectele pentru ascuţit ghearele, cutia de transport şi diverse accesorii pentru a o răsfăţa (perii, pieptăne,unghieră, etc.) . Răsfaţă-ţi pisica pentru a te bucura de compania ei necondiţionată!