Este indicat să-mi cumpăr o doua pisică?

Este indicat să-mi cumpăr o doua pisică?

Mulţi stăpâni se tem să mai adopte o nouă pisică, atunci când deja au una acasă. Temerile sunt legate de faptul ca pisica este o fiinţă mofturoasă, care are o rutină proprie şi care nu tolerează alte pisici prin preajmă. Aşa că, poate fi un lucru grav să mai cumperi o a doua pisică?

O a două pisică în casă nu necesită nici mai multă mâncare, nici un spaţiu mai mare şi nici nu dăunează relaţiei cu prima. Atât timp cât prima pisică beneficiază de nivelul de atenţie oferit în trecut şi nu-i este afectată rutina zilnică, totul va fi bine. Desigur, personalitate celor două trebuie să rezoneze, să nu fie diferite în ceea ce priveşte comportamentul. În plus, atunci când pisica este adultă, recomandabil ar fi să optezi pentru o pisicuţă sau pisoi pentru o mai rapidă acomodare.

Tot ceea ce este nevoie ţine de compartimentarea locuinţei astfel încât să li se asigure ambelor pisici spaţii de joacă şi somn separate. Bolurile de apă şi mâncare, litiera şi jucăriile nu se împart, aşa că trebuie să aibă fiecare astfel de obiecte. Este foarte important ca pisicile să fie castrate şi să fie de acelaşi gen (nu contează dacă sunt rase diferite). Apropierea dintre ele se va petrece în timp, dar, într-un final, acestea vor ajunge să se tolereze reciproc, iar tu vei fi un stăpân fericit!