Pisică cu păr scurt sau cu păr lung?

Pisică cu păr scurt sau cu păr lung?

Părul pisicii este un subiect care ridică semne de întrebare mai ales atunci când te afli în pragul unei adopţii. Nu doar că se pune problema prezenţei sale în diversele zone în care această acţionează, dar, în anumite cazuri, părul piscii este cauza unor alergii. Aşa că, te poţi întreba care este cea mai avantajoasă variantă: cu păr scurt sau lung?

Există diverse rase de pisică, care prin natură lor nu au păr (aşa cum este cazul rasei Sphynx). Desigur, o pisica cheală nu este atât de atrăgătoare, aşa că poţi alege o rasă care care ceva păr pe ea. Poţi opta pentru cea cu părul cârlionţat (American Wirehair) sau pentru cea cu un păr mai scurt (British Shorthair). Pentru fanii pisicilor cu părul lung, există câteva opţiuni demne de luat în calcul.

De exemplu, rasele Angora şi Birmaneză care sunt adevărate bucurii din punct de vedere vizual. În plus, pisicile cu părul lung din rasa Persană sunt o încântare totală, chiar şi pentru cei care prefer pisicile cu mai puţin păr. Îngrijirea corespunzătoare a blănii pisicii te poate scuti de prezenţa părului în exces. În plus, o astfel de operaţiune face parte din răsfăţul pisicii, periatul încântând-o şi făcând-o să se simtă iubită, ori de câte ori are parte de acest tratament.